Snitt 4,5 hg

Sedan operationen har haft en viktnergång på 4,5 hg per dag. Fast det är ju fullt förståeligt, när man bara äter 1,5 dl flytande per måltid, 6 gånger per dag.
När jag hade druckit Allevo i 6 dar, fick jag lite abstinens. Till och med gardinerna såg goda ut. Jag blev så sugen på all sorts mat, det var ganska obehagligt.
Igår 10 dar efter operationen, 10 dar av flytande mat, fick jag igen den där konstiga känslan, av att jag vill ha mat att tugga på. Trodde faktiskt inte att det kulle vara sån kraftig känsla, men jag känner igen den från alla mina försök till bantning. Skillnaden är att nu måste jag undvika alla sådana återfall, jag vill inte råka ut för "dumping" på grund av att min hjärna, försöker lura min kropp.
Gastic-bypass operationen har gett mig ett verktyg som jag måste vara rädd om. Känslan att till hösten köpa nya kläder, är något som jag längtar till. Jag måste ju ha en ny vintergarderob. Fast det som jag längtar mest till är att ställa mig på vågen och se att jag väger under 100 kilo. Jag vet att jag kommer att börja gråta av lycka den dagen, jag kan nog inte beskriva den känslan som jag kommer att känna då- Det kanske låter lite konstigt, men jag är en känslig person, som har lätt för att gråta.
Redan nu bara 11 dar efter operationen, har jag en känsla i kroppen som är svår att beskriva. Allt känns så positivt, är beredd att ändra mitt liv totalt, kanske flytta från Norrfjärden, man vet aldrig.
När jag kom hem från operationen, spelade jag en speciall låt om och om igen.
"The first day of my life" med Mel C, den speglar de känslor som finns för mig just nu, jag har ju börjat ett nytt liv.



Jag är riktigt spänd på hur mitt nya liv kommer att se ut, om det blir någon skillnad eller om det bara är en fasad som jag har byggt upp.
Hur det är att få självkänsla, självförtroende samt att ha en kropp som inte tynger mina leder och inte minst behöva gömma sig för folks blickar och fördömmande kommentarer.

Operatinen har överträffat alla mina förväntningar och då har det bara gått 11 dar sedan operationen. Jag ska ta min sista spruta med blodförtunnande ikväll, har 4 tabletter kvar av magsårsmedicinen. Har dragit ner på mina smärtstillande tabletter, tar bar en Panodil på morgonen. Givetvis har jag alltid med mig Tramadol och Panodil ifall det skulle uppstå några problem, men det känns som om jag ska klara mig utan. På tordag ska jag börja med riktig mat i pure' konsistens, längtar redan och det ska bli skönt att inte bara äta flytande.
Livet är underbart.

Vem hatar mig?

Måste ställa den frågan sedan jag har fått paket beställda i mitt namn från sidor ute på nätet, som jag aldrig besökt.
Allt detta inom 8 dar.
Först fick jag den 3 maj, att det hade kommit ett paket från Yves Rochet, till mig och att jag kunde hämta detta på ICA. Jag är ju kund sedan tidigare på Yves Rochet, men har inte beställt nåhonting på minst 2 år. Jag ringde till kundtjänst och föklarade som det var. Hon sa att beställningen var gjord på Internet. Till och med ett av mina mailadresser var använd. Eftersom jag aldig varit in på hemsidan över huvudtagat, så lät det mycket misstänkt. Jag behövde dock inte fundera mer på detta för att Yves Rochet återkallade paketet.
måndag 9 maj fick jag 2 paket från ett norskt företag som heter Biosoft Parma AS beläget i Norge.
Det ena innehöll Omega 3 och det andra några konstiga bär. Jag öppnade inte paketen, utan kollade upp på hemsidan om de3t var ett seriöst företag. Det verkade vara så. Det lustiga med paketen var att jag hede ett medlemsnummer hos Biosoft Pharma, trots att jag aldrig besökt hemsidan. Det var också ett abbonemangserbjudande, så jag skulle få nya paket varje månad.
Nästa morgon komtaktade jag konsumentvägledningen på Piteå kommun och berättade vad som hänt. Hon kollade upp företaget men det verkade ok. Det råd jag fick av henne var att i första hand, ringa deras kundtjänst. Om inte detta fungerade, så skulle jag skicka ett mail, där jag skulle begära ett kvitto på att det var mottaget. Denna funktion finns i Outlook. I mailet skulle det stå, att det var en negativ avtalsbildning och att jag har för avsikt att inte betala. Fungerade inte företagets mail, så skulle jag skicka ett vanligt brev.
Jag fick kontakt med deras kundtjänst och förklarade vad som hänt. Enligt dom så var beställningen gjord 28 maj kl.10.15. Ganska lustigt, för vid denna tid var jag på Piteå Summergames och jobbade i Noliahallen, där det inte fannns tillgång till dator. Jag förklarade som det var, att någon beställer paket i mitt namn med mina adressuppgifter, för jag kunde omöjligt ha varit ute på Internet vid denna tidpunkt. Jag sa också att dom skulle ta bort mitt medlemsnummer. Det var ok och jah skulle skriva "åter avsändaren" på paketen. Jag gjorde detta och trodde att problemet var un världen, men det visade sig vara mera beställningar.
Jag har hemligt hemnummer, som jag bara lämnar ut till dom som jag känner.
Den 12 maj rionge det på mitt hemnummer. det var en trevlig kvinna som skulle kolla att min adress stämde och att jag hade beställt Omega 3. Detta var också att abbonemang med 2 månaders intervall till en kostnad av normalt 699 kr, men jag skulle få dom 2 första månaderna för 349 kr. Jag förklarde att jag aldrig hade beställt och att det är någon som beställer paket i mitt namn. Jag förklarade också att jag varit i kontaket med Konsumetvägledningen och frunderade på en polisanmälan. Hon bad så mycket om ursäkt och skulle ta bort min beställning.
Det är tydligen nägon som hatar mig som beställer dessa saker på Internet, eller Gud förbjuder, är det någon som jag känner som skojar med mig. Detta är inte nogot skämt precis och om jag får reda på att det är någon som jag känner, så säger jag upp bekantskapen direkt.
Jag funderade direkt om det var någon som kommit över mina uppgifter på Facebook, men där finns ju inte mitt hemnummer. Hur man har kommit över mitt "hemliga hemnummer är en gåta. Även detta var ett Norskt förstag.
Jag får bara hoppas att allting sluta i och med detta.
Ett råd till alla är att om ni får ett paket ni inte beställt, så ska ni aldrig öppna detta utan kolla upp företaget i fråga.
Är man osäker så kontakta Konsumentvägledningen, det är viktigt att dom vet vilket företag det gäller. Dom har en lista på svartlistade företag, ifall det är ett företag som skickar ut paket och hoppas att man hämtar ut dom och betalar. Man ska aldrig betala saker som man inte beställt, eftersom en betalning är en bekräftelse på att man godkänner avtalet.
Jag får bara hoppas att inga andra råkar ut för detta.


Såromläggning

När jag vaknade i morse, så åkte jag till Vårdcentralen och köpte lite förbandmaterial.
När jag la om såret så såg det bra ut, så det verkar inte vara någon fara. Ifall det blir några mer besvär så ringer jag till Sunderbyn, för att få upplysningar.
Jätteblåmärket som jag har på magen har börjat att bli mindre, så det är bra.
Läkaren i Sunderbyn sa att man skulle vistas mycket ute i solen, så jag försöker att följa detta så gott det går.
Jag var rädd för att ta sprutorna med blodförtunning själv, men det var faktiskt ganska lätt. Nålen är vass och ganska liten, sedan nyper man ihop ett veck på magen där man sätter i sprutan. Det känns faktiskt ingenting, där ser man hur det är när man har fobier.
Idag känns det riktigt bra och känslan att man har börjat ett nytt liv är ganska påtagligt. Längtar bara till när jag ska börja köpa nya kläder. Klarar mig ganska bra under sommaren, men till hösten blir det att shoppa kläder.

Borttagning av agrafferna.

Torsdag 12 maj nu har jag varit och tagit bort agrafferna, men det kändes kopnstigt vid ett av såren, det var hårt runt ikring. Jag frågade sjuksköterskan vad det kunde vara men hon sa att det var vanligt med att det var hårt runt såren och det var nog blod som samlats där.
Efter kl.17 när jag satt vid TV och såg hockey såg jag att det var lite blod på min T-shirt. Gick in i köket och kollade, det blödde ymnigt, så jag tog lite papper och torkade. Sedan tryckte jag lite försiktigt runt såret och då fick jag en riktig chock. Det sprutade ut en massa blod. Jag torkade upp blodet men det blödde ymnigt. Jag plockade fram lite förbansmaterial och lade ett tryckförband. Det slutade blöda och hårdnaden runt såret försvann, det var tydligen en blodansamling, som jag tryckte ut. Kändes betydligt bättre. Jag gick och la mig tidigt och sov som en stock.

7 maj

Vaknade helt unta smärtor och kände mig i ganska bra form. Fick dock en liten chock när jag gick förbi den stora spegeln i hallen. Jag hade ett jätteblåmärke på magen nästan en halvmeter stort. Men det var frän de inre blödningar som jag hade haft under operationen. Så det var ingen fara.

Hemresan.

På morgonen så kom man och tog prover så vi kunde skickas med. Min rumskompis L hade hade fått dramatiskt höjd puls, och kanske var tvungen att stanna kvar till dagen efter. Fortfarande så tänkte jag inte på varför jag hade fått ta prover varje halvtimme, och dom andra bar varje timme.
Förklaringen fick jag när kirurgen kom på ronden. Det var bara jag som inte fick något sjukintyg. Det hade blivit blödningar i min mage vid stygnen, så det var därför som jag blev kollad hela natten.
Mina rumskompisar fick åka men men jag skulle ta mer prover. När dom tar blodprover på mig så har dom svårt att hitta mina blodådror. Dom fick sticka 10 gånger för att hitta mina blodåror, och då blev det på foten. När sedan blodprovet kom så fick jag besketet att jag måste stanna kvar ett tag till. Efter ett sista blodprov kl.18 så fick jag åka hem. Vilken lättnad. Hade ganska mycket värk men tog några tabletter och gick sedan till sängs.


Operationsdagen 5 maj 2011

Gick bort mot hissen när jag fick för mig att kolla hur många steg det var från receptionen och till hissen. 117 steg var det, ganska sjuka tankar, men samtidigt ett tecken på att jag var mer nervös än jag trodde.
Gick bort till kirurgmottagningen för att hitta till receptionen. Jag hade stora problem med mitt lokalsinne men till sist hittade jag rätt. Jag blev anvisad till ett rum och fick dår veta att jag skulle bli nr.2 som opererades denna dag.
Eftersom man hade tagit fel blodprov på Vårdcentralen, så efter ett tag kom en sköterska som hämtade mig för blodprovstagning. Vi gick en massa korridorer, höger och vänster och till sist var vi framme. Efter provtagningen skulle jag försöka hitta tillbaks. Gå vänster, sen höger och sedan över glasgården så hittar du. Vad fan är glasgården tänkte jag och började leta mig tillbaks. Givetvis gick jag åt fel håll och var tvungen börja fråga mig fram. Det blev många frågor eftersom jag inte kom ihåg vilket rumsnyumret var. Efter lite problem hittade jag till sist till rummet.
Om operationen går like dåligt som mitt lokalsinne så blir det stora problem.
När jag hittat tillbaks till rummet kom sköterskan med de supersnygga sjukhuskalsongerna och en rock.
Jag fick lägga mig sängen och blev sedan körd till Norkosläkaren. Där fick jag se mitt hjärta slå genom ultraljud.
Läkaren var från Finland och berättade att jag skulle bli dopad på samma sätt som Finska skidåkarna under Laitis VM. Ganska så kul att se bilder på hjärtat.
Sedan blev jag skjutsad in till Norkossköterskorna och blev sövd, sedan minns jag inget mer förrän jag vaknade upp på uppvaket. Det gjorde rejält ont och då kom de första tankarna på varför jag utsätter mig för denna smärta. Låg och led i 1 timma, ganska tagen av narkosen, då jag kom på att man sagt att man inte skulle ligga plant utan höja upp ena sängändan. Jag bad om hjälp med detta och genast blev det betydligt mindre värk, bara för att jag höjde på huvudändan i sängen. Efter ett tag så kom det in en senil gubbe som hela tiden ropade på hjälp i minst 2 timmar, de timmar som jag var där. Efter ett tag kom mina rumskompisar, och då fick jag åka tillbaks till rummet, 6 timmar efter att jag åkte där ifrån. Klart att oprationen kändes, men jag fick smärtstillande tabletter så det var ok.
Efter ett tag kom mina rumskompisar också och vi kom fram till att vi alla hade ont i axlarna. Vi blev kollade varje halvtimme under sex timmar sedan en gång i timmen, med jag fick fortsätta att bli varje halvtimme hela natten.
Hade en underbar nattsköterska, "Jill" tror nästa jag blev klär. hahahaha. Hade faktiskt en liten dump, drack vattnet för fort. Blev riktigt yr, fick sätta mig snabbt ner, började kallsvettas, t6ur så varade det inte så länge, man lär så länge man lever.

Dagen före operationen.

Åkte med komfortbussen till Sunderbyn sjukhus, för överbattning på Patienthotellet. När jag kom fram så gick jag till receptionen och fick nyckelkortet till rummet. Rummet var faktiskt helt ok. Fick även ee middagsbiljett och började fundera lite. Läste igenom den information som jag fått från Kirurgen, så jag bestämde mig för en sista måltid. Det blev en Wallenbergare med potatis. Faktiskt så smakede det inte som jag hade trott, ganska smaklöst faktiskt, skulle kanske inte ha ätit middagen, men samtidigt så kan man inte ändra på det man gjort.
Var otroligt lugn, när jag gick upp till rummet för att se TV. Såg några humorprogram, bl.a. vänner. Sedan la jag mig på sängen för att se Sverige mot USA. Hann se nersläpp innan jag somnade, när jag vaknade så var matchen över. Det var bara att klä av mig och krypa ner under täcket. Vaknade klockan 5 och passade på att duscha och var extra viktig med navel, som det sas i instruktionerna.

2 dagar kvar till operation

På torsdag 5 maj kl.07.00 läggs jag in på Sunderby sjukhus för gastric-by-pass operationen. Eftersom jag ska vara där så tidigt så åker jag upp redan på onsdag eftermiddag och sover på Patienthotellet. Som tur är så spelar Sverige mot USA i Hockey-VM på kvällen, så jag har något att tilla på. Sedan på torsdag kväll är det ju semifinal i melodifestivalen och den ska jag titta på.
Hittade en bild på hotellrummet och det ser ju helt ok ut.




Ska iväg kl.08.30 idag och ta blodprover inför operationen. Sedan är det bara att invänta Komfortbussen kl 15.10 på onsdag.

Jag var och fiskade id i lördags 30 april och det gick riktigt bra 22 idar och den största 1 850 gr. Var sedan iväg på söndag, men då var det sämre bara 6 idar, den största 2 030 gr. Det var riktigt kallt med nordliga kalla vindar och solen lyste med sin frånvaro.
Jag passade på att fiska för jag vet ju inte när jag kan börja fiska igen efter operationen. Jag ska dock passa på att flytta båten innan operationen. Det blir att börja fiska i Fjörn efter gädda, har bestämt att jag ska ta mitt personliga rekord för gädda i år. (8 801 gr)




RSS 2.0