3:a i Lilla VM

Vi kom 3:a i Lilla VM, gjorde ingen bra turnering.
Första matchen förlorade vi mot Bodens BK med 22 - 31. Inget att säga om Boden var riktigt bra.
Andra matchen mot Kiruna HK lyckades vi vända efter att ha legat under med 4 mål ett tag i andra halvlek.
Vinst med 28 - 25. Inför sista matchen mot Malmberget så var vi tvungna att vinna matchen för att gå till final.
Normalt vinnar vi mot Malmberget med minst 10 mål. Grabbarna var segersäkra innan matchen och pratade redan om finalen. Jag varnade dom för underskattning men dom sa att det skulle bli en lätt match, inte så lätt att övertyga pojkar i den åldern, dom vet bäst, kan bäst och ingen ska komma och säga till dom vad dom ska göra, dom var ju redan i fanal. Redan då visste jag att vi skelle få stora problem att ta oss till final. myckat riktigt, vi förlorade mot Malberget med 27 - 26. Det otroliga var att vi gjorde 2 övertrampsmål på 45 sista sekunderna i matchen. Visst kändes det surt men samtidigt var det en läxa för pojkarna, man måste kunna ta information och inte tro att man är världsbäst. Viktigt är att man är lyhörd och ödmjuk, en mycket viktig egenskap i ett lag.
Vi vann matchen om 3:e pris mot Malmberget med 34 -27, vilket var ett mer normalt resultat. Det är kanske inte så lätt att vara alfa stinn tonåring och att man måste imponera på alla brudarna.
Vi får väl ta nya tag den 27 - 29 mars när vi ska till Svappavara och spela DM. Fick i söndags på hemvägen reda på att om man kommer 1:a eller 2:a i DM så får man åka till Norrlandsmästerskapen 25 - 26 april i Härnösand, låter mycket intressant, men då måste grabbarna höja sig ett steg till, det var ganska många som inte kom upp till sin standard.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0