Vårnytt

Satt igår på YouTube för att kolla Susan Boyle från Britian Got Talent
http://www.youtube.com/watch?v=wnmbJzH93NU

och hittade Hollie Steel en 10-årig flicka som sjunger som en gud. Missa inte att höra på detta underbarn
http://www.youtube.com/watch?v=D4mB94ejivU


Har varit och kollat hur långt vårfloden har kommit onsdag 29 april.

Jag började med Porsnäsfjärden. Isen verkar ganska svag, skulle tippa att den går inom 4 dar



Bild från Dammen, den syns knappt.


Övre sidan Tullnäsbron


Nedre sidan Tullnäsbron


Övre sidan Rövelbron


Nedre sidan Rövelbron


Övre sidan Storbron


Nedre sidan Storbron, här brukar vi stå och fiska id.


Av någon konstig orsak har man byggt en spång som går runt under själva bron, få se om dem klarar vårfloden.
Ovanför bron


Nedanför bron

Vilken dag

Vilken underbar dag det var i lördags. Var förbi Micke och kollade på när dom höll på att spika ihop takstolarna. Erik och Olle trände längdhopp och spelade kula med Farmor som assistans.




Senare när jag kom hem så kom Braghe och Anki på besök. Dom skulle till IKEA i Haparanda på söndag och frågade om jag ville följa med, såklart jag ville.
Vi åkte kl.08.20 från Norrfjärden och var framme efter 10.00. Det var trevligt och nu har jag ju varit till IKEA som alla andra.
Tog ett kort på lampavdelningen.


Nästa gång när jag ska dit så vet jag vad jag vill köpa.

Storspov

Puuliit puuliit = Storspov

Puuliit puuliit

Vet ni vilken fågel som låter så.
Svar kommer i morron.
Jag och Gnoggen var och kollade på svanar vid E4-banken. Det var en riktigt fin dag, lite kallt bara. Vi hade med oss lite fika och mådde riktigt bra.

Svan eskort, tryggt att ha så stora fåglar som livvakt.


Gräsandshanne som uppvaktar sin hona.


Svankolloni


Gräsänder - woow


Gräsand, knipor och storskrake.


Otroligt stolta och vackra fåglar.

Knäoperationen - förklaring.

Jag var hos sjukgymnasten igår och fick en förklaring på bilderna från operationen.
På bilden visas utväxten som oprerats bort. Det som jag har haft i knät kallas mekaniskt fel, det innebär att mina knäproblem har berott på denna utväxt som gjort att jag inte kunnat böja benet. Läkarutlåtandet var följande:
Utväxt i knäskålen har frästs bort. Korsband, ledband och meniska är i påfallande bra skick, vilket innebär att knät är i bra skick. Problemet nu är att musklerna och senorna måste sträckas ut så jag kan räta på benet. Det kändes skönt att veta att knät är intakt trots allt.



Här kommer lite mer vårbilder

En svan från Fallbron i Lakafors samt nersidan av bron.



Vid Rövelbron var det ganska lugnt, en björk som bävrarna börjat att arbeta med.



I dag kommer mer bilder, ska cykla till Pålmarksträsket , Älvbacka, Rövelbron, Storbron
samt E4 banken dvs. hållplatsen i Harrbäcken. Hoppas att det är lite mer fåglar att titta på.

Konstiga fåglar

Igår när jag var och cyklade för att fotografera några fåglar fick jag en lite chock. På långt håll såg det ut som kanadensare (kanadagäss) men när jag kom närmare så såg jag att det var kajaker. hihi
Jag blev ganska chockad när jag såg 3 kajaker med människor i som paddlade ovenför Pullnäsbron. Det var Andre' Berg och 2 till. Ganska kallt och va kallt om man skulle ramla i.
När jag visade bilderna på displayen i kameran fick jag olika svar, från strömstarar, gula svanar och kanadagäss, ganska kul faktiskt.




Mera vårbilder.

Nu kommer lite mera vårbilder, jag var med Gnoggen och cyklade till E4-banken och fotograferade några fåglar. Bilderna på svanarna blev inte så bra men det kommer mer sen.

Isvaken är ganska liten än det blir kul att kolla hur snabbt den öppnas. Men fy fan va kallt det drar från isen, vi har garanterat kvar en massa snö till Valborgsmässoafton

Knipor


Givetvis måste man ju ha med några gräsänder också.

 

Vårfoto

Har varit iväg en liten sväng och cyklat för att testa knät. Tog min första vårbild vid

Tullnäsbron kl.11.15 onsdag 15 april






















Tullnäsbron Norra sidan





Detta var bara en test hoppas att bilderna blev bra, mer kommer sen.




Falskt alarm

Det var inget farligt med såren på knät det var en reaktion på det vattentäta förband som jag hade fått efter operationen.
Var igår och prövade cykla för första gången efter operationen och det gick väl hyfsat, ska pröva idag också man det blir inga längre rundor. Jag ska ta med kameran och fota lite så få se vad det blir, ska lägga upp bilderna här senare.

Knät igen

Det fortsätter att gå framåt med knät hihi. Jag ska dock till Vårdcentralen idag jag har små infwkterade sår runt det översta operationshålet. Som vanligt håller min otur i sig men det är ju ingen speciellt än ska bara kolla så det inte är någon djupare infektion i benet.

Glad Påsk

Skickar en påskhälsning till alla jag känner och inte känner.







Dag 4

Det börjar bli lite bättre i knät, svullnade är på väg ner.  Det värsta är att man inte kan göra så mycket just nu bara vara inne, jag skulle vilja var ute i friska luften men det går inte så länge jag knappt kan gå.
Kolla på bilder från Sundsvalls Cup, mina sista matcher med dessa härliga grabbar. Jag har kvar 4 eller 5 till nästa år och jag hoppas att de andra vill fortsätta i herrlaget.

Här är bilderna
http://picasaweb.google.se/nilsson.hakan/NIFSundsvallscupen2009#

Dag 2 och 3

Igår vaknade jag upp mitt i natten för att gå på toan, men jag hade otroligt svårt att gå beroende på att mitt ben var ganska svullet. På morron så tog jag en blöt iskall handduk och la den på svullnade, vilket hjälpte hyfsat . Det blev lite bättre sedan jag kom på att inte linda dauerbindan runt hela knät utan bar ovanför knät där den mesta svullnaden var.

I morse när jag vaknade så hade svullnade gått ner rejält och jag har fått bättre rörlighet i knät, men det känns ganska så svagt. Det känns bara so jobbigt att inte kunna pimpla abborre på ett tag, jag kanske inte hinner innan isen är borta.

Jag ska ta stygnen i knät på söndag själv, men jag ska nog försöka att få någon som kommer och hjälper mig, jag vet ju hur klantig jag är, man ska ju bara skära av en tråd av stygnet. Jag skär säkert av båda 2, som vanligt, ungefär som när jag fiskar. Ska gå och se på några videofilmer.


Dag 1 efter operationen.

Igår kändes allt bra men när jag vaknade i natt för att gå på toan hade jag svårt att ta mig dit, på grund av att knät svullnat upp rejält. Jag var i kontakt med sjukgymnasten som sa att jag skulle vara i stillhet och hålla foten i högläge. 21 april ska jag dit och få ett progam för rehabiliteringen av knät.
Jag fick också tid för att lägga om såren, Micke skjutsade mig till vårdcentralen för omläggning av de 3 såren. Det såg bra ut, eftersom jag ska ta stygnen på söndag så fick jag en skalpell och några speciella plåster. Jag ska försöka få någon som hjälper mig, det är lättare att någon annan gör det än jag, man ser bättre om man är lite på sidan ov knät, jag är ju ovenför.
Förresten det var en ny sköterska på Distriktet, ganska så söt faktiskt, hoppas jag ska dit någon mer gång. lol.
Hon lindade knät ganska hårt med 2 dauerbindor för att få ner svullnade, och det kändes ganska bra.
Ringde igår lite för herrarna och det ser ut som om vi har en målvakt på gång till nästa säsong. Ska fortsätta att ringa ikväll om jag inte har för mycket värk.
Jag håller på med att göra en organisation för handbollsektionen, det ser ganska bra ut med många adjungerande grupper som hjälper till ogh blir delaktiga i utvecklingen av "Gula Tråden" som tills vidare är arbetsnamnet på förändringen till vi hittar ett bättre namn.
Jag tänker vidare och hoppas att svullnade ska ge med sig.

Redan hemma

Otroligt, jag är redan hemma från sjukhuset. Det känns mycket bättre än tidigare, ganska mycket värk men det är ju en högre form av njutning, lol.
Jag hade en benutväxt i skålen som knäkulan ska ligga i. Den har dom fräst bort, det är väl den enda fräs jag får, lol.

Sedan har en massa brosk tagits bort, kolla bilderna nedan. Här skrapar man bort brosk.
.

På denna bild ser man hur mycket brosk som har legat i vägen i knät samt lite av den del som frästs bort.



Denna bild är från an annan vinkel, ser ganska bra ut eller.




Om man ska vara riktigt rolig så kan man säga att jag fräst ner utväxten ovanför kulan. Jag har fått kraftiga värktabletter "Tramadol" som är ett morfinliknande preparat.
Njut av bilderna, man kan säga att jag ser bättre ut invändigt än utvändigt, lol.





Operationsdax

Det är snart bara 3 timmar innan jag ska operera mitt knä, Jag har faktiskt sovit gott vilket känns skönt, jag är faktiskt inte orolig för min opreration, bara förväntansfull. Det som är mest spännande är hur det kommer att kännas efteråt, hur mycket kan jag räta ut benet, samt få veta vad dom har gjort för någonting inne i benet.

Har haft en riktigt bra helg, vi var nere på Sundsvalls Cup med A-pojkarna. Vi kom på 5:e plats efter att ha förlorat i kvartfinalen i A-slutspelet. Vi gjorde en bra turnering, förutom första matchen då vi var riktigt dåliga mot Brännan.
Det var inte så bra för mina knän att gå på betonggolv hela dagarna. Förutom värken i knäna blir vaderna stenhårda
av att gå på det hårda underlaget.
Det var undarbart att bada badkar på hotellet lördag kväll, jag hade kunnat ligga kvar hur länge som helst.
Träffade Daniel, Åsa och barnen Thea och Daniel Jr. Junior såg jag för första gången och han var inte rädd för mig konstigt nog, han såg nog att jag är den snällaste killen på jorden, lol.

Ska gå och desinfisera mig snart, det vill säga duscha. Jag fick hämta speciell schampo och svampar som jag ska använda när jag duschar, man får inte använda vanligt schampo eller tvål. Igår när jag duschade jag för första gången med desinfiseringen och det kändes friskt och skönt men jag fick lite i ögat och det sved ganska bra.

Tack för mig för denna gång.

RSS 2.0