Festen 14 februari.

Festen på Folkan är flyttad till 14 februari p.g.a. golvet i Folkan renoveras 2 - 8 februari.  Inbjudan finns på http://www4.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=247793
BLACK & YELLOW PARTY ! Nu är det dags för fest igen... Lördagen den 14 februari Vi drar igång kl:19.00 i FOLKETS HUS I NORRFJÄRDEN
MENYN
 * HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED ROSÉPEPPAR-BEARNAISESÅS
* POTATISGRATÄNG
* SALLAD & BRÖD
* EFTERRÄTT - GULSVART RULLTÅRTSBAKELSE & KAFFE
Pris:200kr
Man anmäler sig till festen genom att betala in på Norrfjärdens IF bankgironr: 5930-5300.
Märker inbetalningen med ert namn och BLACK & YELLOW
klädsel: valfri , men tänk på teamat BLACK & YELLOW!!! OBS! SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 9 FEBRUARI !
Har du frågor... kontakta Ulrika 200718 eller mobil 070-5864292
Var i måndags på röntgen av knäna. jag skulle få besked inom några dar. 2 dar senare fick jag ett brav där jag hade fått en tid tisdag 27 januari kl.09.50 för att träffa läkaren på ortopeden för att diskutera ev. operation. Jättebra nu kanske jag får till mina knän och slipper gå med krokiga ben. Var även på ögongenomlysning i går och fick även där en ny tid, även det på tisdag kl.13.20, ska kolla upp mitt högra öga har eventuellt starr. Även det är bra har gått alldeles för länge med detta men nu har jag tagit tag i detta. Det blir en heldag på Lasarettet på tisdag.
Genomgår just ny en helrenovering. Längtar efter att kunna börja promenera Rövelrundan för första gången.
Sedan om det blir operation och synen blir bättre är ju en höjdare.
I tisdags var första gången som jag var på sporthallen sedan i julas. Vi spelade seriematch mot Öjebyn med A-pojkarna.
I träningsmatcherna har vi förlorat båda gångerna men nu vann vi med 29 - 16. Det behövde vi inför Lilla Vm. Det ser bättre och bättre ut på träningarna, vi behöver bara finslipa några små detaljer.

Svårt att skriva

Det är ganska svårt att skriva något meningsfullt varje dag eftersom jag mest sitter hemma på grund av mina smärtor i revbena. Jag var i måndags hos sjukgymnasten och fick strömbehandling för mina revben, det var faktiskt ganska bra, men sedan ville jag att hon skulle kolla min rygg, för det känns som om några kotor är ur led. När jag låg på massagebänken så tryckte kanten på mina revben, så när hon tryckte till mina kotor i ryggen så gjorde det så otroligt ont i revbena. Efter behandlingen så fick jag sitta i 15 minuter innan jag tordes gå, jag blev rejält yr. Så här i efterhand så skulle jag inte ha bett henne trycka till koterna i ryggen, smärtan var inte värd resultatet. Jag hade svårt att ta mig från Vårdcentralen på grund av att jag kände mig yr, det var lite obehagligt. Det blir långsamt bättre i ryggen, men det kan ta några veckor till innan jag blir bra. Det värsta är att det går inta att ligga och sova, jag får sova i fåtöljen istället. Skulle tippa att jag sover mellan 1 - 3 timma per natt. Jag ska tillbaka på fredag för mer strömbehandling, men då blir det ingen övrig behandling av ryggen, jag vägrar att uppleva den smärta som jag hade sist.
Jag återkommer om det händer något speciellt eller att smärtan släpper. 

4 timmar

Har faktist sovit ca. 4 timmar i natt, totalt har jag väl sovit 10 - 12 timmar sedan i fredags men jag är ändå inte helt slut, trodde jkag skulle vara tröttare. Det blir långsamt bättre men i vissa lägen "bränner" det till i revbenen, det är inte som den vanliga smärtan. Oftast är det när jag ska böja mig ner eller sträcka mig som det gör ont. Fick svaren på urinprovet angående äggvita i urinen efter urinvägsinfektionen som jag haft. Proverna var ok. Det är nu endast blodtrycket som är problemet förutom vikten och knäna.
Jag har lagt en målbild på hur jag ska kunna nå min matchvikt. Vad jag menar med matchvikt är när jag själv är nöjd med min kropp inte när andra är det, förresten så har jag aldrig brytt mig tidigare heller, men det har varit min självförnekelse som har satt mig i den situationen, jag har inte insett har mycket övervikt jag har haft, utan gömt mig bakom "den glada Mats". Just nu har ska jag spela in på band några mentala skaer. Jag behöver bättra på min självbild och självkänsla. Jag ska göra ett föredrag om mina erfarenheter av viktminskningen och räknar med att vara klar till hösten.
Småkronerna fick stryk i JVM finalen mot Canada, men det är svårt att spela mot domarna också. Domarna klarade inte trycket från hemmapubliken, men gjorde i allafall en bra insats. Annars är jag inte så intresserad av ishockey, bara om jag ser ett alg som jag håller på. Snart börjar handbolls-VM för herrar, den 17 januari. Ska bli kul att följa Sveriges unga lag och hoppas att dom kommer bland dom 6 bästa, det är ingen omöjlighet.
Nu ska jag höra på mitt nya mentala band.

Roliga historier.

En fräckis
En kväll tog en flicka med sin pojkvän hem. Precis när de ska pussa varandra
god natt vid ytterdörren börjar killen känna sig lite småpilsk. Med en stor
portion självförtroende lutar han sin hand mot ytterväggen och, leende,
säger han till henne:
"Älskling, kan du ge mig en avsugning?
Skräckslagen svarar hon: "Är du galen? Mina föräldrar skulle märka det."
Han: "Äh, kom igen nu. Vem skulle komma på oss så här sent på kvällen?"
Hon: "Nej, snälla. Kan du föreställa dig om vi skulle åka dit?"
Han: "Lägg av. Det är ingen vaken nu, alla sover."
Hon: "Inte en chans. Det är för riskabelt."
Han (kåt som ett djur): "Åh snälla, snälla. Jag älskar dig så mycket!!!
Hon: "Nej, nej och nej. Jag älskar dig också, men jag kan bara inte..."
Han: "Jo, det kan du. Snälla?"
Hon: "Nej, nej. Jag kan bara inte..."
Han: "Jag ber dig..."
Helt plötsligt tänds lampan i trappan och flickans lillasyster öppnar
ytterdörren iklädd pyjamas. Med en sömndrucken röst säger hon:
"Pappa säger att du ska ge med dig och ge honom en avsugning. Annars kan jag
göra det. Eller om det blir nödvändigt, säger pappa, att han kan komma ner
och göra det själv. Men för Guds skull säg till den jäveln att ta bort sin
hand från porttelefonen."

Fräckis nr.2

Kvinnan i dildoaffären:

-Vad kostar den gröna?

-149 kronor.

-Den svarta då?

-298 kronor.

-Och den silver?

Då ropar expediten in mot lagret:

-Åke, säljer du din termos?

Fräckis nr.3

Benny gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sade:
-Åh vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat.

Kvinnan blev rasande och gick raka vägen in till chefen och talade
om att hon hade blivit sextrakasserad på jobbet.
-Vad är det som har hänt, frågade chefen
-Benny sa att mitt hår luktade nytvättat.
-Men, vad är det för farligt med det, frågade chefen.
-Vad som är farligt med det? fräser kvinnan. Benny är ju för fan dvärg!

Avslutar med några kortisar om livet i allmänhet.

VARFÖR GNUGGAR SEJ KVINNOR I ÖGONEN NAR DOM VAKNAR?

För att dom inte har någon pung.


VARFöR FISER MÄN MER ÄN KVINNOR?

För att kvinnor inte håller tyst länge nog för att bygga upp ett tryck.


VARFÖR ÄR DET FÖR LIKHET MELLAN KVINNOR OCH KONDOMER?

Båda spenderar mer tid i din plånbok än på din snopp.


VAD ÄR DE SMÅ KNOTTRIGHETERNA RUNT KVINNANS BRÖSTVÅRTOR TILL FÖR?

Det är blindskrift för "sug här".


VARFöR HAR KVINNOR BRÖST?

För att man skall prata med dem.


VAD ÄR SEX TUM LÅNGT, TVÅ TUM BRETT OCH GÖR KVINNOR VILDA?

En femhundring.

hOPPAS ATT DOM VAR BRA.
Nu ska jag sätta mig och se JVM för småkronerna.


Har sovit lite grann

Inatt har jag kunnat sova lite grann, men har vaknat typ varje halvtimme, men det börjat bli lite bättre, kan röra mig lite mer men det värsta är att ta sig upp ur sängen, samt upp ur fåtöljen.
Nu ska jag spela lite Command & Conquer och sen ska jag se Monty Python´s Gulskägg, såg halva igår, jag bränner inte ner den efterson den var textad på norska, jag ser den på datorn. Ekka och Kikki var och hälsade på igår, drack kaffe och småpratade, Ekka lyckades att får mig att skratta rejält, det gör ju ont att skratt. Ekka såg riktigt skadeglad ut.
har laddat ner några ljudfiler om avslappning, kanske man somnar lättare då. Hostade just till, fy fan vad det gör ont, men som sagt det är på bättringsvägen.

Ont

Det är ingen lek att ha brutit revbenen, det värsta är att ställa sig upp från stolar eller TV-fåtöljen, för att inte tala om när man ska upp ur sängen. Jag har kanske sovit någon timme inatt men känner mig ganska trött just nu.
Håller på att ladda ner Monty python´s Kapten Gulskägg, havets fara. Det är en film som passar min humor ganska bra.
Det blir att se några filmer när man är så fåliijt som i jär.
Har inte varit på träningen idag och kan nog inte heller fara på tisdag.
Såg småkronerna vinna semifinalen men jag glömde av att jag hade ont i revbenen så jag skrek till när Sverige gjorde
1 - 1. Fy fan vad det gjorde ont, får jubla tyst i fortsättningen. Har också nyst 2 gånger, det kändes ganska rejält. Få se om man kan sova nå inatt, hoppas det.
I morron natt är det vm final för småkronerna, eftersom jag inte sover så mycket så är det lika bra att sitta framför Tv.

Brutna revben?

Andra bryter sina nyårslöften men jag börjar det nya året med att bryta revben. Igår skulle jag steka regnbåge och behövde köpa grädde. Jag tog cykeln och åkte iväg. När jag kom runt hörnet är det en isfläck som jag vet om, har tidigare varit på väg att ramla där. Framhjulet slogs undan och jag föll handlöst i backen med armbågen under mig. Normalt så ställer man sig fort upp och kollar så ingen har sett vurpan, men jag tappade luften så jag låg kvar i 10 sekunder.
När jag ställde mig upp så kände jag att minst 2 revben fått sig en rejäl smäll och det gjorde jätteont i högra låret. Jag hade lägenhetsnyckeln i fickan och hade landat på den. Jag sköt cykeln till Brillans och gick in där, jag hade aldrig kunnat gå in på ICA just då. Tina med Dylle och Anders var där och jag kom in dubbelvikt och såg ut som ringaren i Notre Dame. Förresten jag ser ju ut som ringaren i Notre Dame i Vanliga fall. Satt kvar och pratade ett tag sedan kom Erica och hennes nya pojkvän Petter och ville spela tärning. Jag spelade några spel innan jag fick ge upp, det gjorde bara för ont.
Jag gick sen in på ICA för att köpa det förbannade gräddpaketet och träffade där Larrs, Karin, Peter och Jenny. Kul att träffa Jenny, henne har jag inte träffat på 3 år.
Når jag kom hem så stekte jag regnbåge med potatismos till. Gud va gott. Jag gjorde sedan små portioner som jag fryste ner.
Såg sedan några filmer
Seven med Brad Pitt, konstig film det var så mörka sener hela tiden, vet man inte vad lampor är.
Den får 2 kroningar är inte en sån film jag gillar.
Har även sett, På andra sidan häcken, en barnfilm typ Ice Age, den gillade jag.
Den får  5 kroningar, d.v.s. toppbetyg.



Jag har inte sovit så mycket i natt, jag har bara kunnat sova på vänster sida i ett visst läge, så fort jag har rört mig så har det gjort ont. Det blir att vara hemma ett par dar och ta det lugnt. Skulle bara ha en snygg kvinna som duschar mig - hihihihi. Det var faktiskt inte så lätt att tvåla in sig när jag duschade i morse, så for jag lyfter höger arm för högt, gör det ONT.
Men jag ska inte klaga, när jag hade streptokocker på smalbenet, också det efter en cykelvurpa, hmm - ska kanske skaffa mig stödhjul, jämför med det är det bara en småsak att bryta revben. Jag hoppas att jag slipper uppleva den smärtan igen, det höjde min smärttröskel rejält.

Ska se på skidor idag och kanske någon mer film sedan ska jag se ishockey i kväll, småkronerna spelar semifinal i VM.

Jag har äntilgen fått tid för röntgen av mitt knä, ska det den 19 januari,22 januari ska jag få genomlysning av ögonbottnarna. Hoppas bara att jag får göra allergi utredningen snart, så jag vet vad som jag är allergisk mot. Det känns lite obehagligt att inte veta, det kan ju hända blixtsnabbt att jag får en allergireaktion.

Jag har också ett Nyårslöfte som jag ska försöka hålla, men jag talar inte om vad det är - ännu.

Ny smärtrapport i morgon från veklingen Kroningen.

RSS 2.0